Damba Cinta Ilahi

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang. Segala puji bagi Allah, Tuhan seluruh alam. Yang Maha Pengasih Maha Penyayang. Pemilik Hari Pembalasan. Hanya Kepada Engkaulah kami menyembah dan hanya kepada Engkaulah kami mohon pertolongan. Tunjukilah kami jalan yang lurus. Iaitu jalan orang-orang yang telah Engkau beri nikmat kepadanya; bukan (jalan) mereka yang dimurkai, dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat.
(Kitab al-Qur'an: Surah al-Fatihah)

Saturday, December 1, 2012

Jalan-jalan Cari Apa?Assalamua'laikum!!

Salam pertemuan buat semua.Emmm...lama saya tidak menulis di dalam madrasah hati saya ni.Maklumlah tiada kesempatan untuk "online" selalu.Apabila sekali sekala "online",dapat banyak maklumat dan cerita terkini tentang sahabat-sahabat....:) tumpang gembira bila melihat mereka bahagia.Semoga sentiasa ceria dan berusaha untuk menjadi lebih baik lagi! :)

Malam ini saya berpeluang untuk makan malam di luar bersama kawan-kawan,sambil menonton rancangan perlawanan bola sepak Malaysia-Indonesia di skrin besar di restoran.Emmm,memang dahsyat penangan bola sepak di dunia ni.Kalau menghadiri ceramah agama mahupun kuliah agama di masjid semeriah ini tentu lebih bahagia lagikan?:)

Bercakap tentang berjalan-jalan ni,saya telah mencuba banyak aktiviti yang sebenarnya saya dapat secara tidak langsung. Kali pertama mencuba resipi biskut oat, kali pertama menunggang "Forest",si kuda yang gagah perkasa,dan kali pertama merasai keenakan ais krim yogurt......memang aktiviti yang menggembirakan selain bekerja dalam bidang pemakanan dan industri,saya turut berpeluang mempelajari seni mempertahankan diri-silat.Sebenarnya banyak yang boleh dilakukan sekiranya ada ruang dan peluang. :)
Apa kata kita sama-sama jalan-jalan cari ilmu,cari pengalaman?

Emmm...nampaknya masa terlalu mencemburui saya.InsyaAllah pada masa akan datang saya akan berkongsi ilmu dan pengalaman tentang pelbagai cerita yang saya dapat dan yang saya alami.Mana yang bermanfaat,bolehla diambil pengajaran..mana yang sebaliknya,buangla jauh-jauh daripada ingatan. :)

Sekian.salam sayang daripada Nurhidayah Ariffiin.
1 Disember,9 malam,Kuala Kangsar.

No comments:

Post a Comment